Erikas fotoblogg

Loggbok anteckning

Kategori: Allmänt

27/12

Idag har jag varit i Rålambshovsparken och fotat lite. Jag ville b.la få en bild av hela Västerbron eftersom jag har fotat på den och den ser man från "stranden" vid rålis. Rålis är ett väldigt populärt omtyckt ställe i Kungsholmen, därför valde jag att fokusera på den mötesplatsen bara och inte stadslivet runt om. Blev förvånad över att jag fick en bra bild av Västerbron på typ första försöket! Men jag känner mig också duktigare på att fota miljöbilder än att fota personer.

Loggbok anteckning

Kategori: Allmänt

Detta inlägget kommer lite sent. För var ute och fotade i lördags den 20/12. men men..

Jag åkte till Kungsholmen för att påbörja mitt fotande till gymnasiearbetet. Mitt mål var att hinna fota i Fredhäll men fick göra det som tiden räckte till så fotade en sevärdhet, nämligen låsen som sitter fast i Västerbrons staket. Vandrade över bron så passade även på att ta bilder på utsikten. Nästa gång jag ger mig ut för att fota ska jag göra det redan när det börjar mörkna lite, man får fortfarande en känsla av att det är kväll fast klockan bara är tre/fyra på eftermiddagen.

Här kommer några av bilderna jag tog från Västerbron. Det var väldigt svårt att ta bilder när det var så mörkt och hade problem med att ställa in bländaren och slutartiden först och så hade jag inte heller något stativ med mig så många av bilderna fick skaknings oskärpa. Men tillslut fick jag till det och några blev riktigt bra.
 
 
 
 
 

Första loggboks anteckning

Kategori: Allmänt

13/12 - 14 
 
Gymnasiearbete
Jag ska göra en fotobok med bilder tagna i Kungsholmen, en Ö i Mälaren i södra Uppland. Jag vill fånga den mysiga känslan man får när man vandrar i Stockholm på kvällen med gatlyktorna som tänds, julbelysningen och den otroliga utsikten över havet där byggnaderna på andra sidan speglas i vattnet. Anledningen till att jag valt att fota i Stockholm är för att jag uppskattar och tycker om denna stad så mycket, det finns så mycket att göra här och man får aldrig tråkigt om man är i Stockholm innerstad. Det finns också så många platser att upptäcka.
 
I min fotobok kommer jag ha med bilder på stadsdelar/platser en del kanske inte har sett. Eftersom Ön ligger norr om Stockholm innerstad och är uppdelad i fem stadsdelar så tror jag de flesta ungdomar bara har varit på den östra delen av Kungsholmen, självaste stadsdelen Kungsholmen/Fridhemsplan, där bl.a. Rålanhovsparken ligger. Sydväst om Kungsholmen ligger Fredhäll där jag inte tror att så många har varit, många har nog åkt förbi där bara.
Detta ska bli roligt!               
Nu är det dags för mig att börja fota!